Vamos – homma etenee!

Lokakuussa Zilta-tiimimme eli Nuorten taidetyöpaja ja Etsivä nuorisotyö Fuengirola on aloittanut nuorille suunnatut toiminnot. Viikko sitten maanantaina aloitimme espanjan alkeiskurssilla yhteistyössä Sofia-opiston kanssa. Kurssi kestää neljä viikkoa ja ryhmä kokoontuu kaksi kertaa viikossa 60 minuuttia. Ilmoittautujia oli mahtavat 23, joista nyt muutama on joutunut jäämään pois.

Viime viikolla alkoi Zilta-illat Cafeteria & Restaurante Kardemummassa Los Bolichesin juna-aseman lähellä tiistaisin klo 17-20. Iltojen tarkoitus on tarjota kaikille noin 16-29-vuotiaille mukavaa yhteistä tekemistä, kahvittelua ja mahdollisuus hoitaa yhdessä asioita. Paikalla ovat tervetulleita ihan kaikki nuoret ja nuoret aikuiset vaikka vain käymään ilmaisella kahvilla ja tutustumassa meihin ja meidän toimintaan.

Kahdella ensimmäisellä kerralla ollemme pelanneet erilaisia korttipelejä, maalanneet, pohtineet yhdessä Fuengirolan alueen työmahdollisuuksia ja Jartsa on ohjannut kitaran soittoa, mikä on kuulostanut oikein hyvältä, aivan kuin ilmaiselta keikalta. Tämän viikon tiistaina saimme vieraaksi Kunigasidean Väinöväinön ja Kardemummassa laulettiin ja soitettiin yhdessä enemmän duoo ku sooloo.

Väinäväinö, Jartsa, Katri ja Laura

7.11 Torstaina käynnistyy liikunta- ja hyvinvointikurssi. Kurssilla käydään yhdessä tutustumassa erilaisiin liikuntamahdollisuuksiin Fuengirolan alueella. Yhdessä harrastaminen on mukavaa ja samalla tsempataan toinen toisiamme. Kurssilla ei ole suorittamista vaan tavoitteena on liikunnan ilo ja hyvä olo. Suunnitelmissa on muun muassa helppoa vaellusta, lihashuoltoa, pelailua, kuntonyrkkeilyä ja toteutamme mahdollisuuksien mukaan osallistujien toiveita.

Ensi kuussa espanjan alkeiskurssin jälkeen alkaa espanjan etäkurssi, jossa voimme yhdessä kokoontua opiskelemaan espanjaa moodlekurssin kautta. Olemme myös suunnittelleet lähtevämme retkelle johonkin Andalucian hienoista kohteista. Samalla jatkamme tarpeen mukaan pop up -toimintaa sekä kenttätyötä jalkautuen paikkoihin, jossa nuoret viettävät aikaa. Sen jälkeen onkin jo joulukuu ja on aika paketoida projektin syyskausi ja valmistautua alkuvuoteen 2020.

Tervetuloa tutustumaan meihin tai mukaan toimintaan! Vinkkaa kaverillekin tai kutsu meidät järjestämään pop up -tapahtumia!

1 katselukerta0 kommenttia