Taidetyöpajan Elinan haastattelu!

Päivitetty: 18. helmik. 2021

Nuorten taidetyöpajan projektissa Fuengirolassa aloitti 8.2. uusi työntekijä Elina Salminen ja nyt nuorisotyön projektit Aurinkorannikolla ovat taas täysilukuisia!

Alla Elinan haastattelu, jonka kautta pääsette häneen tutustumaan. Elina tuo mukanaan myös uusia ideoita erilaisille toiminnallisille pajoille, joten nähdään myöhemmin mukavan tekemisen merkeissä!

1. Kuka olet?


Hei! Olen Elina Helsingistä, syntyjäni Suomen Turusta.


2. Mitä olet aikaisemmin tehnyt työksesi?


Olen luokanopettaja ja ollut siis lähinnä alakoulussa töissä, kolmisen vuotta myös yläkoulussa biologian ja maantiedon opena. Olen myös kääntänyt televisio-ohjelmia englannista suomeen. Nuoruuden kesinä tuli tehtyä kaikenlaista laidasta laitaan, olin mm. torimyyjänä, omenanpoimijana, uimahallin valvojana, kaupan kassana jne.


3. Mitä harrastat? Mistä asioista pidä? Mitä tykkäät tehdä?


Tykkään auringosta ja luonnosta, erityisesti merestä ja kesästä, joten Espanja on täydellinen paikka! Pyöräily, lenkkeily tai uinti kuuluvat viikkoihini, samoin rentoilu rannalla tai puistossa vaikka hyvää kirjaa lukien. Toki myös sisällä voi harrastaa, uusimpana löytönäni täällä Espanjassa on salsa-tanssi! Matkustelu on lähes korvaamattoman avartavaa, sitä olen tehnyt Afrikkaa myöten ja lähinnä pidempien vapaaehtoistyöreissujen puitteissa. Pianoa soitan jos sopiva (mielellään akustinen) löytyy lähettyviltä.


4. Millä fiiliksillä olet aloittamassa nuorten taidetyöpajan työntekijänä?


On hienoa päästä mukaan projektiin, jonka tavoite on edistää nuorten hyvinvointia ja omien taitojen löytämistä! Olen innostunut ja uusia ideoitakin on jo kehitteillä. Hidastavana tekijänä toki jo tutuksi tulleet koronahaasteet, joiden helpottaessa toimintaan tulee toivottavasti mukaan lisää nuoria.


5. Mitä haluat tuoda työhösi?


Uskon opettajantyöstä olleen hyötyä, sillä olen pyrkinyt kohtaamaan oppilaani ensin ihmisinä ja vasta sitten oppilaina. Yksilöiden ja ryhmien hyvinvointiin ja omien vahvuuksien löytämiseen panostetaan paljon myös koulumaailmassa nykyään, joten aihe on tuttu ja tärkeä. Uskon nuorisotyön opettavan yhä lisää erilaisiin ihmisiin tutustumisesta, hyväksymisestä, kohtaamisesta, tukemisesta ja innostamisesta.

6. Missä olet hyvä? Mitä puolestaan et hallitse?


Olen hyvä joissain liikuntalajeissa, kuten tanssissa tai uinnissa. Myös ihmisten kuuntelu ja syvälliset tai vähemmän syvälliset keskustelut sekä ideointi ja suunnittelu ovat vahvuuksiani, myös asioiden delegointi muille😉 En hallitse pyöränkumin paikkausta tai renkaan vaihtoa vaikka pyörä on vakkarikulkuneuvoni Suomessa! Myöskään kirjanpitoon liittyvät tehtävät eivät kuulu vahvuuksiini, tai ne jäävät helposti laahaamaan aikataulusta…


7. Hauskin / erikoisin erityisosaamisesi?


Osaan pyörittää hulahula-vannetta monilla eri ruumiinosilla ;D8. Kuinka monessa maassa olet käynyt tai asunut?


Olen asunut noin kolmessa (riippuu miten pitkä aika lasketaan asumiseksi) ja käynyt noin 20:ssa.


9. Oudoin tapasi?


Pakkomielle kuumasta kahvista: hörppäysten välissä kahvikupin päällä pitää aina olla jokin kansi, jonka virkaa ovat toimittaneet mm. kahvilautanen, vihko, kirja, lompakko, passi, oma tai jonkun toisen kämmen jne...


10.Jos saisit miljoonan, käyttäisit sen…?

Matkusteluun + luonnonsuojelun, afrikkalaisten koulujen ja taloushaasteisten ystävien tukemiseen.


11.Hurjin / jännittävin asia, jonka olet tehnyt?

Katsonut vierestä kun kaveri hyppää benji-hyppyä Sambian ja Zimbabwen väliseltä sillalta..

132 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki