Kuntoilijan paratiisirannikko

Fuengirolan alueelta löytyy omasta kunnosta ja hyvinvoinnista huolehtiville monipuolisia mahdollisuuksia niin lomalaisille kuin tänne pysyvästi asettuneille. Ensinnäkin rannikon mielyttävä ilmasto sopii lähes ympäri vuoden ulkoiluun kävellen tai pyörällä. Sadepäiviä on harvoin ja tiet eivät ole jäässä. Ainoastaan kesän helteet haittaavat ulkona tapahtuvaa hikiliikuntaa aurinkoiseen aikaan.

Rantakadulla kävely tarjoaa aluksi hienoja maisemia viikon lomalaisille, mutta pidemmän aikaa olevat tai uudestaan rannikolle tulevien kannattaa ottaa suunta läheisille vuorille. Vaellusreittejä löytyy kaiken kuntoisille ja tasoisille vaeltajille. Aluksi voi aloittaa vaeltamalla Mijas Puebloon. Jos omatoiminen suunnistus ei kiinnosta, voi matkan taittaa ryhmässä oppaan kanssa. Vaelluksia järjestää muun muassa Suomela.

Itse olen pari kertaa tehnyt paria tuntia kestävän iltalenkin Mijas Pueblon rengasreittiä pitkin. Olemme menneet autolla louhoksen luokse ja lähteneet siitä kipuamaan polkua pitkin ylös ja kiertäneet vastapäivää palaten takaisin alas kylään. Reitti on kohtalaisen helppo, mutta liukkaiden kivien vuoksi suosittelen hyviä kenkiä ja perusterveyttä.

Ensimmäinen kuva Coinin alueen vuorelta, muut ja La Conchasta

Vaativimmille vaeltajille löytyy varmasti haasteita Aurinkorannikolta. Facebookista löytyy ryhmä Maratonvaellukset, jossa kokeneen vaeltajan ohjauksella kierretään pienryhmänä erilaisia reittejä.

Kävelylenkkejen lisäksi rannoilla ja puistoissa on mahdollista pelata erilaisia pallopelejä ilmaiseksi. Monesta paikasta löytyy ulkokuntolaitteita, mutta vaativalle treenarille parhaat treenit tarjoaa kauppakeskus Miramarin viereinen puisto. Miramarin vieressä on myös kattava skeittipuisto ja sen alapuolella koripallokenttä.

Skeittiparkki ostoskeskus Miramarin vieressä

Kuntosaleja täällä on useita ja niihin saa ostaa käyntikertoja päivästä vuoteen. Isoimpien kuntosalien kertamaksu on noin 8-10 euroa, kuukausimaksu 30-40 euroa ja kuten Suomessa, mitä pidemmän ajan ostaa kerralla, sitä edullisempi on kuukausihinta. Itselläni on kokemusta Nuevo Estilo, Coliseo ja Altafit saleista. Muita isompia saleja Fuengirolan läheisyydessä on ainakin Solbeach, Synergym ja Gym Triple X. Myös Crossfit saleja on useita.

Oman kokemukseni mukaan paras sali tosibodareille ja muille lihastenmuokkaajille on Nueve Estilo Fuengirolan juna-aseman vieressä. Salilla käy keholajien aktiivikisaajia ja se on näyttänyt olevan myös suomalaisten kisaajien suosiossa. Sen sijaan, jos kuntosalilta etsit enemmän toiminnallisia vaihtoehtoja tai kiertoharjoitteluun sopivia laitteita, kannattaa suunnata jollekin toiselle salille. Salikulttuurin eroista voisin kirjoittaa vaikka kokonaisen artikkelin. Tällä kertaa kehoitan vain ottamaan yhteyttä, jos olet kiinnostunut aloittamaan kuntosaliharjoittelun Fuengirolassa ja haluat kuulla tai keskustella lisää aiheesta.

Ryhmäliikunnan ystäville vaihtoehtoja on laidasta laitaan. Suomenkielisiä liikuntatunteja tarjoavat muun muassa Sofia-opisto, Suomela, Studio MindBody (yoga & pilates) ja muutamat yksityiset ohjaajat kuten Riina Leppäkangas. Rullakiekkoa voi pelata Fuengirola Lionseissa ja katulätkää Los Bolichesissa Filip Bovin johdolla. Itsepuolustuslajeissa ohjausta saa suomeksi ainakin krav magaan (Camilla Lindström ja Ismo Ivakko).

Riina Leppäkangas pitää erilaisia liikuntatunteja sisällä ja ulkona

Meidän projekteilla alkoi hyvinvointi- ja liikuntakurssi, jossa loppuvuoden aikana teemme rantatreeniä, kuntonyrkkeillään, tanssitaan, kokeillaan krav magaa, joogataan ja pelataan padelia. Alkuvuodesta jatketaan uudella kurssilla kokeillen näitä ja muita lajeja. Jos sinä haluat pitää meille näytetunnin jostain lajista, laita viestiä ja hintapyyntö.

Pimeän ja kylmän tulessa on vaikeampi saada itsensä lähtemään ulos ilman pakollista syytä. Tämän päivän liikuntakurssilla kävimme Riinan kehonpainotreeneissä rannalla. Ei näkynyt paria satunnaista lenkkeilijää lukuun ottamatta muita kuntoilijoita kuin meidän reipas seitsemän hengen ryhmä. Hyvä me ja kiitos Riinalle!

– Karita

#Aurinkorannikko #Ulkoilu #Kuntosali #Vaellus #Etsivänuorisotyö #Nuortentaidetyöpaja #Fuengirola #Liikunta #Etsivätyö #Kuntoilu

5 katselukertaa0 kommenttia