Kun emme enää kykene muuttamaan tilannetta, meidät haastetaan muuttamaan itsemme — Viktor E. FranklViime syksy oli monella tapaa erilainen, ennalta-arvaamaton ja hetkittäin raskas. Kaikkia koskettava Covid-19 pandemia ja sen leviämisen ehkäisemiseksi tehdyt rajoitukset vaikuttivat osaltaa myös projektien toimintaan. Onneksi kevään kaltainen lockdown ei toistunut ja tapaamiset ja ryhmät pystyttiin järjestämään aina jollain tavalla. Isoin haitta oli lähinnä pitkäkestoisen suunnittelun sekä sopimisen vaikeus ja muutamia toimintoja jouduttiin siirtämään , peruuttamaan tai muuttamaan aikaa. Taidetyöpajan avoimen työpaikan täyttäminen siirtyi ja työharjoitteluun tulossa olleet opiskelijat eivät päässeet lähtemään, jonka takia yksin työskentely vähensi osaltaan myös fyysistä kenttätyötä. Haasteista huolimatta syyskauteen on mahtunut onneksi myös paljon hyviä kohtaamisia, ihania ihmisiä ja erilaisia toimintamahdollisuuksia. Yksilötapaamisten lisäksi syksyn ajan on toiminut liikuntaryhmä, avoimien ovien nuorten tupailta, radioryhmä ja espanjan alkeiskurssi. Liikuntaryhmän kanssa olemme uineet, potkunyrkkeilleet, kokeilleet joogaa, Zumbaa ja kehonhuoltoa, sekä pelanneet erialaisia pallopelejä ja mölkkyä sekä nyrkkeilleet rannalla.


Yhteistyökumppanimme Aurinkorannikon seurakunta antoi syksyllä Pacosin Tuvan käyttöön nuorten avoimien ovien toimintaa varten. Avoimien ovien merkitys hieman muuttui rajoitusten myötä, sillä tilassa saa olla ainoastaan 10 henkilöä ja vain etukäteen ilmoittatumalla varmisti paikkansa. Toiminnan luonne oli silti samanlanlainen eli nuorten on mahdollista tulla vain olemaan, tapaamaan kavereita ja pelailemaan yhdessä. Tarjolla on pientä iltapalaa ja teeman mukaan välillä vaihtoehtoista ohjelmaa, tosin nuoret itse ovat aktiivisesti kehittäneet itselleen, toisilleen ja minulle mukavaa tekemistä. Olenpa itsekin oppinut taas uusia korttipelejä! Tupailta on ollut erityisesti alaikäisten nuorten suosiossa.


Espanjan alkeiskurssi oli tällä kertaa verkkopohjainen, mutta vuorovaikutteinen kurssi ihanan Karla Kivimäen johdolla. Karla voi olla monelle täällä asuvalle, erityisesti lapsiperheellisille tuttu henkilö somesta. Karlan löydät nimellä Instgramista sekä kotisivuilta https://karlakivimaki.com/. Karlan blogissa on mielenkiintoisia tarinoita suomalais-espanjalaisen perheen elämästä Aurinkorannikolla.

Muita ryhmätoimintoja oli radioryhmä, jossa tällä kertaa koitimme toteuttaa jaksoa vähän isommin. Kävimme Finnproductionsin studiolla kuvaamassa Mirkan ja Riinan kanssa jakson FinnRadiolle etäopinnoista Aurinkorannikolla. Meillä kaikilla oli kokemusta opiskelusta täällä yhteensä seitsemästä eri oppilaitoksesta ja mielellämme kerromme lisää asiasta kiinnostuneille myös yksityisviesteillä (IG: Mirka Helander, Personal Trainer Riina). Työni puolesta kanssani voi kartoittaa eri opintomahdollisuuksia, jos lähiopinnot tai etäopinnot Espanjassa kiinnostavat, mutta et ole vielä päättänyt niiden suuntaa.Retket jäivät syksyllä suunniteltua vähäisemmäksi ja isoimmat teemapäivät olivat lähinnä Halloween-juhlat tuvalla sekä Sofia-opiston jouluretki. Kävin tutustumassa rescue-hevostalliin ja suunnitelmissa on edelleen käynnistää yhteinen rescue-eläintoiminta heti kun mahdollista tutustumiskäynneillä Mijasissa oleville koira- ja kissatarhoille sekä hevostallille.


Syksyyn mahtui myös tapaamisia yhteistyökumppaneiden sekä lasten ja nuorten yhteistyöverkoston kanssa. Hyvät yhteistyökumppanit ovat erityisen tärkeitä tiedottamisen, tuen ja yhdessä järjestettävän toiminnan kannalta. Olemme enemmän yhdessä.


Etsivän työn yksi perustehtävistä on tuoda tietoa oman alueen nuorten elämäntilanteista sekä ilmiöistä. Viime vuonna toteutettu laaja nimetön kysely on nyt vihdoin koottuna! Kävimme Suomessa olevan esimieheni Jari Rekolan kanssa esittelemässä työtä ja kyselyn tuloksia nuorisotutkimuspäivillä marraskuussa. Työstän vielä jatkossa aineiston analyysia, jotta saisimme paremmin näkyviin nuorten aikusiten monipuolista elämää Aurinkorannikolla. Mielenkiintoisia tuloksia ja aivan mieletöntä, miten yli 60 nuorta aikuista halusivat auttaa ja vastata pitkään kyselyymme.

Kevään 2021 toiminta! Tammikuussa jatkuvat Pacosin tuvalla avoimet ovet perjantaisin ja liikuntaryhmä torstaisin vaihtuvissa paikoissa. Tarkoituksena on myös jatkaa radio-ohjelmien / podcastien tekemistä, lähteä minivaelluksille lähiseuduille, vierailla rescue-tiloilla sekä pitää unelmapaja, jossa kirkastetaan eri menetelmien avulla omia unelmia ja tavoitteita sekä pohditaan keinoja niiden toteuttamiseksi. Otathan yhteyttä matalalla kynnyksellä, jos olet kiinnostunut ryhmätoiminnasta, sinulla olisi ideoita uusista jutuista, jota voimme yhdessä toteutttaa tai jos haluat tavata kahden kesken! Hyvää vuotta 2021! Ollaan yhteydessä <3 Karita

+358 40 628 9869 (WhatsApp, Signal)

www.aurinkorannikonnuoret.com

IG: Karita Fuengirola